Israëliër overlijdt aan verwondingen raketaanval vanuit Gaza

Een Israëlische agent ruimt de rommel op die een raketinslag vlakbij de zuid-Israëlische stad Ashdod vandaag veroorzaakte. Foto AP / Ilan Assayag

Een Israëliër is overleden aan de gevolgen van verwondingen veroorzaakt door een raketaanval vanuit Gaza. Dat heeft de Israëlische televisie vanavond gemeld.

Het mannelijke slachtoffer is volgens een medische functionaris gevallen in de zuidelijke stad Beer Sheva (kaart) toen een raket insloeg in de stad. Hij zou zijn bezweken aan zijn verwondingen toen hij bij het ziekenhuis in Beer Sheva arriveerde.

Het was een van de vele mortier- en raketaanvallen op Israël door Palestijnse militanten vandaag. Naast het dodelijke slachtoffer vielen er volgens diverse internationale persbureaus minstens acht gewonden, van wie vier ernstig. De zwaargewonden vielen ook in Beer Sheva bij raketinslagen op een huis en een auto. De andere gewonden, waaronder een baby en twee kinderen, vielen bij aanvallen op de plaats Ofakim (kaart).

Het komt heel weinig voor dat Israëlische burgers overlijden aan de inslag van raketten vanuit Gaza. De laatste dagen is het aantal raketaanvallen echter sterk toegenomen. Ook zegde de gewapende tak van Hamas het staakt-het-vuren met Israël op en eiste het vanavond de verantwoordelijkheid op voor een viertal aanvallen met Gradraketten op.

    • Pim van den Dool