Clijsters mist US Open na zoveelste blessure

Tennisster Kim Clijsters (28) heeft zich afgemeld voor de US Open. De Belgische, die de titel in New York de afgelopen twee jaar won, heeft nog te veel last van een buikspierblessure. Zij maakte haar afmelding op haar website bekend.

Clijsters richt zich nu op het volgende seizoen. In december wil ze in Antwerpen spelen zodat ze begin volgend jaar topfit is.

Clijsters kwam donderdag vanuit de Verenigde Staten terug naar België om zich te laten onderzoeken. Daarbij bleek dat het herstel van de buikspierblessure niet snel genoeg vorderde zodat spelen op Flushing Meadows niet raadzaam is. „Een onvoldoende herstelde spierscheur kan alleen maar verergeren”, legt Clijsters’ osteopaat Sam Verslegers uit.

Clijsters kijkt nu vooruit naar volgend jaar, haar laatste als proftennisster. „In mijn hoofd richt ik me nu op de Olympische Spelen. Hopelijk blijf ik verstoken van zware blessures en kan ik aansluitend op de Spelen mijn laatste US Open spelen.”

2011 is niet het jaar van Clijsters, want eerder moest ze zich afmelden voor Wimbledon. De oorzaak was een voetblessure die ze opliep tijdens het grastoernooi van Rosmalen. Afgelopen week tijdens de Toronto Cup speelde een oude buikspierblessure op. „Twee weken van herstel bleken onvoldoende om deze spierscheuring te herstellen. Natuurlijk ben ik zeer teleurgesteld, want ik heb de afgelopen zomer hard getraind en voelde me in vorm voor de US Open.”

De viervoudige grandslamwinnares moet ook de voor september en oktober geplande toernooien in Japan en China afzeggen. Clijsters: „Ik kan nu weinig anders doen dat me elke dag laten behandelen en de blessure laten genezen.”

In vijf maanden speelde de ongelukkige Clijsters slechts vijf wedstrijden. Want naast problemen met haar voet en buikspier had ze ook nog kwetsuren aan haar schouder, pols en enkel; een reeks forse tegenslagen sinds na haar succesvolle rentree in 2007. (Novum/Reuters)