Britse luchtmachtpiloot overlijdt na crash bij vliegshow

Hulpverleningsauto's waren vanmiddag op weg naar de plek van de crash bij Bournemouth. Foto AP / Ben Birchall

De piloot die vanmiddag met een Red Arrows-toestel van de Britse luchtmacht neerstortte tijdens een vliegshow in het zuid-Engelse Bournemouth is overleden. Dat meldt SkyNews op gezag van het Britse ministerie van Defensie.

De omgekomen piloot is de 33-jarige Jon Egging. Zijn toestel crashte vanmiddag iets ten zuiden van het vliegveld van Bournemouth. Het Britse ministerie van Defensie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de crash.

De piloot had eerder op de middag deelgenomen aan een demonstratie met acht collega’s op de vliegshow die vandaag bij Bournemouth werd gehouden (video). Het is voor het eerst sinds 1971 dat een piloot van de Red Arrows-toestellen overlijdt. In dat jaar kwamen bij een incident vier piloten om het leven bij een botsing in de lucht.

Verschillende Britse media meldden vanmiddag even na drie uur al dat een van de Red Arrows-toestellen gecrasht zou zijn in een open veld in de buurt van een rivier. De luchtmacht bevestigde tegenover persbureau AP dat er een incident had plaatsgevonden, maar kon eerder vandaag niets zeggen over de aard van het incident en de toestand van de piloot.

    • Pim van den Dool