Bezoekers Pukkelpop halen spullen op - ‘plunderaars actief’

An empty camping site is seen after people left the outdoor Belgian pop festival Pukkelpop near Hasselt August 19, 2011. The death toll has risen to five at the Pukkelpop festival which was struck by a fierce storm on Thursday that knocked down screens and collapsed tents, officials said on Friday. A further eight festival-goers were seriously injured and Hilde Claes, mayor of the eastern Belgian city of Hasselt told Belgian television that some 65 people had more minor injuries. Organisers decided early on Friday to cancel the rest of the festival. REUTERS/Laurent Dubrule (BELGIUM - Tags: DISASTER ENTERTAINMENT) Het verlaten campingterrein van Pukkelpop in het Belgische Kiewit. Foto Reuters / Laurent Dubrule

Festivalgangers kunnen deze ochtend hun achtergelaten spullen komen ophalen op het kampeerterrein van Pukkelpop. Volgens diverse berichten zouden plunderaars hun slag hebben geslagen.

Veel bezoekers van Pukkelpop hebben het festivalterrein in Hasselt na het noodweer van donderdag halsoverkop verlaten en hun tent achtergelaten op de camping, meldt de Vlaamse omroep VRT vandaag.

Volgens de omroep is de opkomst gering en hebben veel mensen geen interesse meer in hun kapotte tent of doorweekte slaapzak. In de chaos zouden bovendien veel spullen gestolen zijn door plunderaars.

Door het noodweer, dat donderdag aan het einde van de middag losbarstte, kwamen vijf Belgen om het leven. Ook raakten 150 festivalgangers gewond, van wie tien zwaar. Drie van hen verkeren in levensgevaar. De rest van het festival werd geannuleerd.

Morgen wordt er in de Sint-Lambertuskerk in Kiewit om 11.00 uur een herdenkingsplechtigheid gehouden voor de slachtoffers.

    • Marije Willems