Atlete Herzog gaat vrijuit in dopingzaak

De langeafstandsloopster Adriënne Herzog (25) zal niet worden vervolgd voor dopegebruik. De Atletiekunie heeft vanuit Spanje te horen gekregen dat uit de dopingzaak rond Herzogs trainer Manuel Pascua geen belastend materiaal voor de Nederlandse atlete aan het licht is gekomen.

De Nederlandse bond gaat er vanuit dat de zaak Herzog daarmee is afgesloten. De Atletiekunie zal geen verder actie ondernemen en verwacht evenmin dat de Dopingautoriteit dat zal doen. De Nederlandse bond heeft zich in de kwestie Herzog altijd defensief opgesteld, omdat er van officiële zijde nooit een zaak aanhangig is gemaakt.

Herzog werd genoemd toen haar Spaanse trainer Pascua werd gearresteerd op verdenking van het toedienen van doping en het uitvoeren van bloedtransfusies.

Herzog ontbreekt later deze maand bij de wereldkampioenschappe atletiek in het Zuid-Koreaanse Daeagu. (NRC)