Yossarian leeft nog

Hoe actueel is Joseph Hellers Catch 22? Vijftig jaar na verschijning is er een jubileumuitgave van Catch 22 – een absurdistische roman over oorlog. ‘Een halve eeuw later is de roman nog onverminderd sterk, omdat het naast een tragikomedie over de oorlog, ook een van cynische humor doordrenkt verhaal over bureaucratie is. En het is allemaal zo

Hoe actueel is Joseph Hellers Catch 22? Vijftig jaar na verschijning is er een jubileumuitgave van Catch 22 - een absurdistische roman over oorlog.

‘Een halve eeuw later is de roman nog onverminderd sterk, omdat het naast een tragikomedie over de oorlog, ook een van cynische humor doordrenkt verhaal over bureaucratie is. En het is allemaal zo herkenbaar omdat ook nu in de echte wereld, al het gepraat over ratio ten spijt, de redelijkheid soms ver te zoeken is. ‘

De volledige bespreking van het boek kunt u hier lezen.

    • een onzer redacteuren