Weer

De komende vier dagen blijft het wisselvallig, maar morgen is het even helemaal droog met bovendien veel zonneschijn. Het is warm, met op zondag de hoogste temperaturen.

Vanavond verdwijnen in het binnenland de wolken en er volgt dan ook een heldere nacht met weinig wind en misschien een enkele mistbank. De temperatuur daalt tot waarden tussen 9 graden in Twente en 14 graden langs de kust.

Morgen passeert een hogedrukgebiedje en dat levert zonnig weer op. Misschien dat ’s middags langs de westkust toch wat wolkenvelden te zien zijn. Het blijft naar verwachting droog. Met een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuid en west, rond kracht 3, wordt het warmer dan vandaag: 20 graden op de Wadden tot 25 graden in Limburg.

Zondag draait de wind naar het zuid tot zuidoost en daarmee bereikt Spaanse lucht ons land. Het wordt maximaal 22 of 23 graden langs de Noord-Hollandse kust tot plaatselijk 28 graden in Limburg. Maar het weerbeeld oogt wisselvallig met naast af en toe zon ook enkele (stevige) regen- en onweersbuien.

Ook maandag en dinsdag blijft het niet droog. Het wordt beide dagen veelal 20 tot 26 graden.