‘We moeten weer pijn durven lijden’

In de zomerserie interviews met schrijvers deze week een gesprek met erotische dichteres Anne Vegter. Over schaamte en ongemak, irritante poëzie en humor, melancholie en dood. Eiland berg gletsjer, de vierde bundel van Anne Vegter werd dit jaar juichend binnen gehaald door de kritiek als nu al de beste poëzie van het jaar. De Rotterdamse

In de zomerserie interviews met schrijvers deze week een gesprek met erotische dichteres Anne Vegter. Over schaamte en ongemak, irritante poëzie en humor, melancholie en dood.

Eiland berg gletsjer, de vierde bundel van Anne Vegter werd dit jaar juichend binnen gehaald door de kritiek als nu al de beste poëzie van het jaar. De Rotterdamse dichteres, kinderboeken- en toneelschrijver kan steevast rekenen op fraaie recensies, waarin haar grillige, springerige taalgebruik wordt geprezen. Die grillige dichteres wil ze niet aldoor maar blijven, zegt ze nu. De schaamte en kwetsbaarheid van de erotiek toont ze in Eiland berg gletsjer niet alleen in haar gedichten, maar voor het eerst ook in haar eigen broze lijntekeningen, die de teksten afwisselen. „Als er shit is, dan is het verrijkend om die te ondergaan. Zo probeer ik ook te leven.”

Het volledige interview kunt u hier lezen

    • een onzer redacteuren