Video: voetbalclub Getafe vraagt sperma voor uitbreiden fanbase

Je ziet het bijvoorbeeld De Graafschap nog niet doen. Een filmpje maken waarin mannelijke fans worden opgeroepen hun sperma te doneren om zo nieuwe Superboeren-supporters te kweken. Het Spaanse Getafe deed het wel want de club heeft naar eigen zeggen een probleem: ze zijn met te weinig. En dus maakte het een, tsja, tamelijk bizar filmpje.

Het begint allemaal episch en grafisch, waarna de hoofdrolspeler besluit zich bij de donorbank te melden. Ter stimulatie krijgt hij bij het donorbekertje wat beeldmateriaal mee: de dvd ‘Hete zombies van Getafe’. Hier schuurt het filmpje even tegen de grens van not safe for work aan. Uiteindelijk komt het allemaal goed en wordt een nieuwe Getafe-spruit geboren. ‘Nog meer, we zullen de grootste worden.’

De Spaanse club uit de voorstad van Madrid maakte al eerder opmerkelijke filmpjes. Aan het eind van het afgelopen seizoen werden de fans bedankt voor al hun steun en de leegte van de zomerstop bezongen door een koala: Russische Rocky. Dus.

    • Jules Seegers