Titelverdedigster Clijsters zegt US Open af wegens blessure

Clijsters op 9 augustus in actie tijdens de Rogers Cup in Toronto, Canada. AP via The Canadian Press / Darren Calabrese

Titelverdedigster Kim Clijsters doet niet mee aan de US Open, het Grand Slam-tennistoernooi dat over anderhalve week in New York begint. Ze kampt met een buikspierblessure.

Clijsters gaf vanmiddag een verklaring uit waarin ze schrijft dat ze helaas niet van de blessure kan herstellen voordat het vierde en laatste Grand Slam van het kalenderjaar op 29 augustus van start gaat. De Belgische liep de maagblessure eerder deze maand op bij een toernooi in het Canadese Toronto en bracht de afgelopen twee weken door in een revalidatiekliniek. Desondanks is haar nu geadviseerd toch meer rust te nemen.

De maagspierblessure is niet de eerste blessure die Clijsters dit seizoen parten speelt. De tennisster, die in januari de Australian Open won, moest Wimbledon twee maanden geleden al missen vanwege een enkelblessure. Clijsters is tweevoudig winnaar van de US Open en heeft in totaal vier Grand Slams op haar naam geschreven.

    • Pim van den Dool