Zeker veertig doden bij bomexplosie in moskee Pakistan

Bij een bomexplosie tijdens het vrijdaggebed in een moskee in het noordwesten van Pakistan, zijn zeker veertig mensen omgekomen.

De explosie deed zich voor in de regio Khyber. Volgens berichtgeving zijn meer dan 85 mensen gewond geraakt bij de aanslag in Jamrud, de belangrijkste stad in Khyber, waar militanten al jaren actief zijn.

Zo’n driehonderd mensen namen in de moskee deel aan het vrijdaggebed. Velen waren op weg naar buiten toen de bom afging.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. De Talibaan en andere opstandelingen vallen echter vaker doelwitten aan in de stammengebieden. Deze regio’s liggen langs de grens met Afghanistan en zijn een broeinest van islamitische opstandelingen en sektarische rivaliteit.

    • Marije Willems