RKC stunt en wint met 0-2 bij Roda

Promovendus RKC Waalwijk heeft vanavond voor een stunt in de Eredivisie gezorgd door de uitwedstrijd bij Roda JC met 0-2 te winnen.

De Waalwijkers kwamen in het Parkstad Limburg Stadion drie minuten na rust op voorsprong dankzij een fraaie trap van verdediger Ard van Peppen. De jonge spits Geoffrey Castillion stelde de overwinning van RKC vijf minuten voor tijd zeker door met het tweede doelpunt van de Brabanders de score te verdubbelen.

Roda JC stelde in eigen huis teleur en werd in de eerste helft al regelmatig in het defensief gedrongen. Ook na rust konden de Limburgers geen potten breken. Tien minuten voor tijd werd een goal van de ingevallen aanvaller Sanharib Malki terecht afgekeurd voor buitenspel.

RKC heeft dankzij de zege van vanavond na drie gespeelde wedstrijden vier punten. Roda JC blijft voorlopig steken op drie punten. Morgenavond gaat de derde speelronde van de Eredivisie verder en komt FC Twente in actie bij SC Heerenveen. De andere topclubs spelen op zondag: Ajax gaat dan op bezoek bij VVV, Feyenoord reist af naar Heracles en PSV ontmoet ADO Den Haag.

    • Pim van den Dool