Pukkelpop alsnog afgelast, Lowlands gaat door

Foto Reuters / Sebastien Pirle

Het Belgische muziekfestival Pukkelpop dat gisteren werd getroffen door noodweer, gaat toch niet door. De organisatie meldde gisteravond nog dat het evenement vandaag en zaterdag verder zou gaan, maar heeft vanochtend toch besloten het festival af te blazen.

Door noodweer vielen gisteravond volgens Belgische media zeker vijf doden. Ongeveer negentig mensen raakten gewond, onder wie een Nederlander ernstig. Op het festival kwamen ongeveer zestigduizend mensen af.

Sereen

De organisatie laat vanochtend op zijn website weten erg mee te voelen met de families en vrienden van de slachtoffers.

“Pukkelpop is in diepe rouw. We voelen erg mee met de families en vrienden van de slachtoffers. Woorden schieten te kort. We kunnen ons er dan ook niet mee verzoenen om het festival verder te laten plaatsvinden.”

Iedereen wordt opgeroepen op “een serene manier” terug naar huis te keren. Er worden extra treinen en bussen ingezet om de festivalbezoekers weer thuis te brengen. Veel bezoekers zijn vannacht op de camping gebleven, deels omdat het festival in eerste instantie zou doorgaan maar ook doordat er gisteravond een grote verkeerschaos ontstond rondom het terrein.

Veel ‘Pukkelpop-bands’ op Lowlands

Lowlands gaat vandaag gewoon volgens planning van start. Veel bands die op Pukkelpop zouden optreden komen ook naar het festival in Biddinghuizen. Voor komend weekend wordt geen noodweer voorspeld, maar de organisatie laat weten extra alert te zijn.

Gisteravond stonden er al festivalgangers op de campings, vanmiddag om 13.00 uur gaat het festivalterrein open. De Britse band The Wombats verzorgt dan de aftrap van Lowlands 2011 dat stijf is uitverkocht.