Opnieuw doden in Karachi, bendes vermoorden 52 man in drie dagen

Soldaten zetten gisteravond een straat af in Karachi in een poging het bendegeweld te stoppen. Foto AFP / Assif Hassan

In Karachi zijn vanochtend vier lijken gevonden waardoor het dodental van drie dagen bendegeweld in Pakistans grootste stad op 52 komt. Veel van de slachtoffers zijn gemarteld, doodgeschoten en in zakken op straat gedumpt.

De bendes zijn volgens persbureau AP gelieerd aan de grote politieke partijen in Karachi, waar 18 miljoen mensen wonen. De gangs worden verantwoordelijk gehouden voor moordpartijen die in de afgelopen maanden herhaaldelijk plaatsvonden.

Woensdag werden zeventien mensen gedood, gisteren 31. Hoewel Karachi een geschiedenis heeft van politiek, etnisch en sectarisch geweld, is het aantal moorden van de afgelopen tijd historisch hoog. In juli alleen al werden driehonderd mensen om het leven gebracht.

    • Jules Seegers