Met geleende golfclubs in de top van de Czech Open

Andermans golfclubs brengen blijkbaar geluk. Dat ervaarde de onbekende Spaanse golfer Pedro Oriol gisteren tijdens de openingsdag van de Czech Open in het Tsjechische Celadna.

De Spanjaard speelt het toernooi noodgedwongen met geleende golfclubs. Hij legde de eerste ronde af in 67 slagen. Dat is slechts een slag meer dan de Ier Peter Lawrie, die voorlopig aan de leiding gaat.

De 25-jarige Oriol was genoodzaakt enkele clubs van een medespeler te lenen nadat zijn eigen materiaal tijdens de reis naar Tsjechië zoek geraakte.

„Ik weet niet of ik mijn eigen clubs nog ga gebruiken wanneer ze aankomen”, reageerde Oriol lachend. Voor de Spanjaard is het pas zijn eerste volledige seizoen op de European Tour. Hij haalde tot dusverre slechts twee keer de cut op een groot toernooi.

„Ik maakte me vooraf zorgen”, reageerde de jonge Spanjaard. „Ik heb de voorbije twee weken hard getraind, maar het vertrouwen was er niet. Maar ik ben toch sterk begonnen. Zo zie je maar dat golf echt een vreemd spel kan zijn”.

Na de eerste speelronde staat Lawrie voorlopig eerste. Oriol deelt de tweede plaats met de Ier Damien McGrane en de Fransman Victor Dubuisson. De Czech Open eindigt zondag. De Spanjaard Miguel Angel Jiménez, die de golfbaan mee hielp te ontwerpen, staat 113de. Lawrie werd vorig jaar tweede op de Czech Open. (Reuters)