Matig AZ verliest in Noorwegen

2-1 nederlaag tegen Aalesunds FK in de laatste kwalificatieronde van de Europa League.

AZ is met een nederlaag begonnen aan de laatste kwalificatieronde van de Europa League. In Noorwegen verloor de club uit Alkmaar met 2-1 van Aalesunds FK. Volgende week donderdag krijgt AZ de kans om in eigen stadion orde op zaken te stellen. De uitslag biedt nog genoeg mogelijkheden om de groepsfase van het Europese voetbaltoernooi te bereiken.

AZ was vooral het eerste half uur niet scherp. Na een kwartier spelen veroorzaakte de Finse middenvelder Niklas Moisander met een handsbal een strafschop, die Michael Barrantes benutte. Ook daarna worstelde AZ met zichzelf, maar bij de eerste kans die het kreeg was het direct raak. Een vrije trap van de IJslander Johann Berg Gudmundsson werd na een half uur slecht verwerkt door de Noorse doelman, waarna de Belg Maarten Martens raak kopte. Een kwartier voor tijd maakte Barrantes het winnende doelpunt: 2-1.

Zo wist AZ ook zijn twaalfde Europese uitwedstrijd op rij niet te winnen. (Novum)