Komkommernieuws

Britse hond krijg facelift 8.000 pond tegen overtollig huid

Rotterdam. - Een vijfjarige Britse bloedhond heeft een facelift ter waarde van 8.000 pond (9.200 euro) gekregen. Dat heeft The Sun gemeld. Het dier dreigde blind te worden, omdat zijn vacht over zijn ogen ging hangen. De operatie duurde drie uur en volgens de eigenaar is de hond een stuk gelukkiger. (NRC)

Veel regen redt het nageslacht amfibieën

Rotterdam. - De regen die de afgelopen weken is gevallen, lijkt de redding te zijn voor de voortplanting van amfibieën. Door het droge voorjaar is het veel soorten niet gelukt voor nageslacht te zorgen, maar nu kunnen ze toch weer een poging doen. (Novum)

Gemotoriseerde bierkoeler als scooter

Sydney. - De Australische politie heeft een man aangehouden die op een gemotoriseerde bierkoeler reed. De scooter had plaats voor 48 flesjes. De man had samen met een vriend de bierkoeler op het frame van een scooter gemonteerd. De koelbox fungeerde als zadel. Het rijbewijs van de man is ingetrokken en hij kreeg een boete nadat bleek dat hij te veel had gedronken. (Reuters)

Ongebruikelijke film aan boord vliegtuig

Sydney. - In sommige vliegtuigen van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas kan een ongebruikelijke film worden bekeken. Op aanvraag speelt het entertainmentsysteem aan boord van het vliegtuig de vijftig minuten durende Franse film Het vrouwelijk orgasme uitgelegd. Een waarschuwing dat de film alleen voor volwassenen is bedoeld,wordt vooraf gegeven. (Reuters)

James Patterson is bestbetaalde schrijver

Rotterdam. - Thrillerauteur James Patterson is voor de tweede keer op rij de bestbetaalde schrijver ter wereld. De Amerikaan, onder meer bekend van de reeksen ‘Alex Cross’ en ‘Women’s Murder Club’, verdiende het afgelopen jaar ruim 58 miljoen euro. Op de tweede plaats staat Danielle Steel, schrijfster van romantische boeken. J.K. Rowling, auteur van de Harry Potter-reeks, verdiende afgelopen ‘slechts’ jaar 3,5 miljoen euro en staat niet meer in de toptien.(Novum)

Museum deelt kleine doodskistjes uit

Amsterdam. - Uitvaartmuseum Tot Zover deelt doe-het-zelfdoodskistjes uit aan kinderen voor hun overleden huisdier. Op deze manier hoopt het museum de dood bespreekbaarder te maken voor ouders en hun kinderen. Het vouwmodel kunnen de kinderen zelf in elkaar zetten, beschilderen en de naam van het huisdier erop schrijven. Het minidoosje heeft de grootte van een klein vogeltje of goudvis. (NRC)

‘Bijbelscheurder’ vrijgesproken Polen

Warschau. - Een death metalzanger die tijdens een optreden in Polen een bijbel in stukken scheurde is gisteren door een Poolse rechtbank vrijgesproken. De zanger, Adam Darski, noemde de Bijbel misleidend en de katholieke kerk een criminele sekte. Na het bewuste optreden werd hem beledigen van religieuze gevoelens ten laste gelegd. Hij werd vrijgesproken nadat concertgangers hadden verklaard dat zij zich niet beledigd voelden. (Novum)

Ballonvaarders fotograferen dieven

Sloten. - Luchtballonvaarders hebben bij toeval dieven gefotografeerd die een kluis zouden hebben geprobeerd te stelen. Op de foto is de auto te zien terwijl één van de mannen door het open dak de camera in kijkt. De foto is gepubliceerd op de website dadergezocht.nl. Het nummerbord is niet zichtbaar, maar de politie denkt wel dat de foto bruikbaar is. (telegraaf.nl)