Hongerstaking Hazare gaat vijftien dagen duren

De Indiase activist Anna Hazare heeft gisteren met de politie afgesproken dat hij vijftien dagen in het openbaar een hongerstaking mag houden, in de hoofdstad New Delhi. Hazare wil zo protesteren tegen de corruptie in India. Hij werd dinsdag gearresteerd, omdat hij in het openbaar in hongerstaking wilde gaan. Het arrest werd enkele uren later opgeheven, maar Hazare weigerde zijn cel te verlaten en begon zijn hongerstaking in de cel. Gisteren gaf de politie toe: Hazare mag vijftien dagen een hongerstaking houden op een kermisterrein in New Delhi. Tienduizenden mensen gingen in diverse steden de straat op om de eis van Hazare, dat de regering veelomvattende hervormingen moet doorvoeren, kracht bij te zetten. De Indiase premier Manmohan Singh beschuldigde Hazare ervan de democratie buitenspel te zetten. (AP)