Hoe zit het met Lowlands?

Het festival Lowlands dat vandaag om half twee ’s middags begint, heeft een uitgebreid draaiboek om de veiligheid te garanderen. „Alle bouwwerken, tenten en podia op het terrein zijn goedgekeurd door de bouw- en woningtoezicht”, vertelt Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg. Zo zijn de tenten geaard tegen de bliksem. De tenten kunnen blijven staan tot windkracht 12 en tot windkracht 8 mogen er mensen in de tenten blijven.

Van Eerdenburg: „Wat er gisteren op Pukkelpop is gebeurd is een ramp van ongekende omvang. Ik ken de organisatie van Pukkelpop goed en het is een enorm professionele organisatie.” De Lowlandsdirecteur ziet op dit moment geen aanleiding om extra voorzorgsmaatregelen te nemen naar aanleiding van de gebeurtenissen gisteravond. „De veiligheid op Lowlands is in orde. Bovendien zijn de weersvoorspellingen redelijk. We staan in continu contact met het weerbedrijf. Ze kunnen ons per half uur in detail vertellen hoe het weer ervoor staat.”

Van Eerdenburg voegt eraan toe dat hij inmiddels wel al heeft gebeld met tourmanagers van bands die op Pukkelpop optreden en ook op Lowlands zullen staan. „Om te checken of de bands naar aanleiding van de gebeurtenissen eventueel van hun tournee af te zien. Daar hebben we trouwens nog geen signalen van opgevangen. Voor zover we nu weten verandert er niets in de line-up.”