Hoe wordt het weer in Biddinghuizen?

Weerbureau MeteoConsult verwacht voor komende zondag slecht weer. In de avond worden flinke regenbuien en onweersbuien voorspeld in het zuiden en zuid-oosten van Nederland. Maar dat wil niet zeggen dat het ook slecht weer wordt op Lowlands. Het festival wordt gehouden in Biddinghuizen in Flevoland: de buien gaan daar waarschijnlijk aan voorbij, zegt meteoroloog Peter Kerkmans van MeteoConsult.

Het is nog niet duidelijk of de regen en onweer die voor zondag zijn voorspeld net zo erg zullen zijn als gisteren op Pukkelpop. Kerkmans: „De intensiteit van de buien is vooraf altijd moeilijk in te schatten. Dat weten we vaak pas een paar uur van tevoren. In Nederland wordt er dan bovendien meestal een weerswaarschuwing afgegeven als er zware buien aankomen.”

Voor vandaag wordt redelijk weer voorspeld. Zaterdag wordt het mooi.

Lees meer weer op Thuis, pagina 23

Een fotoserie van de ravage na het noodweer is te zien op nrc.nl/inbeeld