Hoe gaat het verder met Pukkelpop?

Op het festivalterrein is gisteravond om 22.15 uur een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Vannacht is er hard gewerkt zodat het festival vandaag kan worden hervat. „We gaan er vanavond en vannacht hard werken om morgen 11.00 uur uur weer te kunnen beginnen en alles opnieuw veilig te maken. Een nieuwe start voor Pukkelpop 2011”, zei organisator van het festival Chokri Mahassine gisteravond.

Een aantal podia kan niet meer worden gebruikt. Mahasine zei gisteren nog te willen overleggen met de bands. Onder meer Within Temptation, Eminem en The Offspring zouden nog op moeten treden.

De organisatie liet gisteravond weten geschrokken te zijn van de gebeurtenissen van eerder die avond. Mahasine: „Het kwaad is geschied. Het noodweer heeft zeer zwaar toegeslagen”. Het was moeilijk te beslissen over het doorgaan van het festival, verklaarde de organisatie: „Enerzijds omdat we denken aan het leed, anderzijds omdat er hier wel tienduizenden jonge mensen aanwezig zijn met wie ook iets moet.”

Een deel van de campings van het festival is onbruikbaar door het noodweer. Veel mensen vertrokken gisteravond. Voor hen werden extra treinen en bussen ingezet. Het vertrek werd bemoeilijkt door een ingezakte metalen constructie bij de ingang. Voor de festivalgangers die blijven, zijn extra slaapplaatsen ingericht.