En weer een video van Palin - doet ze dan toch mee?

Terwijl de presidentskandidatuur van de gouverneur van Texas, Rick Perry, de afgelopen week veel aandacht trok in de VS, roeren twee andere prominente Republikeinen zich vandaag weer. Zo bracht Sarah Palin, die zich nog niet kandidaat stelde, wel weer een video uit.

Palin plaatste onderstaand filmpje, ‘Iowa Passion’ genaamd, op haar persoonlijke YouTube-account. In de clip zijn beelden te zien van de Iowa Fair die Palin vorige week bezocht en waar ze uitgebreid vragen van burgers beantwoordde. Dat bezoek, en het nu gepubliceerde filmpje daarover, voeden de vermoedens dat Palin zich alsnog zal kandideren voor het presidentschap. Iowa is immers een staat waarin traditioneel heel vroeg belangrijke voorverkiezingen worden gehouden.

Oud-gouverneur van Massachussets Mitt Romney bracht vandaag ook weer een video naar buiten waarin hij met zijn inmiddels welbekende verhaal het economische beleid van de regering-Obama bekritiseert. De boodschap: het lukt Obama al jaren niet om de haperende Amerikaanse economie weer aan de praat te krijgen. Romney zal dat wel lukken, zegt hij zelf, vanwege zijn ruime ervaring in het bedrijfsleven.

    • Pim van den Dool