Aanslagen in zuiden van Israël eisen zeven levens

De zwaarste aanslag in Israël sinds jaren.

Een groep mannen met zware wapens en explosieven heeft gisteren zeven mensen gedood bij aanvallen op bussen, auto’s en een legerpatrouille in Zuid-Israël. De aanvallen begonnen ’s middags en leken gecoördineerd. Eerst werd een bus met toeristen nabij Eilat beschoten. Daarbij raakten veertien Israëliërs gewond. Niet veel later werden twee auto’s getroffen, een door een raket, een andere door een explosief. Daarbij vielen zeven doden. Het Israëlische leger zei dat zeven aanvallers zijn gedood. Tijdens een persconferentie van de Israëlische minister van Defensie, ’s avonds, was er weer een aanval. Volgens Israël kwamen de aanvallers uit de Gazastrook en zijn ze binnengekomen via Egypte. Sinds de val van de president Mubarak is de grensbewaking minder streng. Israël bouwt een hek langs zijn 180 kilometer lange grens met Egypte, kleine delen zijn al klaar. (AP, Reuters)