5 redenen om uit te gaan

1 festival

LiteSide Festival

Amsterdam: Westergasfabriek-terrein. 19 t/m 21 aug. www.liteside.nl

Oosterse en westerse kunst, muziek, dans, literatuur, film en clubcultuur ontmoeten elkaar tijdens het drie-daagse LiteSide festival. Op het programma van deze zesde editie, met als thema ‘an individual is determined by the expectations of others’, staan o.a. de Britse hiphopartiest Antix en Het Nationale Ballet.

2 jazzfestival

Jazz Festival Delft

Delft: centrum. Van 19 t/m 21 aug. Gratis. www.jazzfestivaldelft.nl

Naast traditionele jazz besteedt het Jazz Festival Delft ook aandacht aan stromingen als funk, fusion, world, pop, soul, hip hop, dance en elektronische muziek. Met o.a. Ruben Hein, Sven Hammond Soul, Ntjam Rosie, Sinas, Typhoon, Shirma Rouse, Ronald Snijders en Mathilde Santing.

3 festival

Welkom Thuis Festival 2011

Rotterdam: Deliplein. Za 14.00-19.00u. www.theaterwalhalla.nl

Een cultureel festival dat iedereen na de vakantie welkom heet door de vakantiesfeer nog even vast te houden. Verwacht veel straattheater, muziek, een craftymarkt, een heus palmenstrand en allerlei kinderactiviteiten.

4 klassieke muziek

Klassiek op Blijburg

Amsterdam: Blijburg aan zee. Vr 21.00u. Gratis. www.blijburg.nl

Een romantisch muziekprogramma met stukken van o.a. Monteverdi, Purcell, Vivaldi en Piazzolla, uitgevoerd door solisten van o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Na afloop draaien de Blijburg-dj’s hun hedendaagse klassiekers.

5 muziek

Japanese Voyeurs

Alphen aan den Rijn: Het Kasteel. Zo 21.00u. www.hetkasteel.nl

Japanese Voyeurs speelt gruizige gitaarrock die we twintig jaar geleden ‘grunge’ genoemd zouden hebben. De Britse band wordt al maanden flink gehypet.