Zeewaardig erfstuk

Dennis, 25, architect

Wat heb je aan, en hoelang heb je het al?

„Een zwembroek van mijn opa, die hij in de jaren 40 in Londen kocht. Hij is gemaakt van een dik elastisch materiaal en op de messing sluiting staat het roer van een schip. Ondanks de leeftijd verkeert het broekje in uitstekende staat.”

Wat kostte de zwembroek?

„Ik heb het geërfd van mijn opa. Hij had de flair van een Engelse dandy. Dat zich onder mijn erfstukken ook dertig paar leren handschoenen en talloze sjaaltjes bevinden, zegt denk ik genoeg.”

Wat maakt deze zwembroek zo bijzonder?

„Dat mijn opa er ooit mee langs de stranden flaneerde. In het begin was dat ook vreemd, omdat ik nog veel verdriet had. Nu geeft het dragen een warm en vertrouwd gevoel. Alsof ik zo met mijn opa in contact sta. Verder heeft de zwembroek door zijn korte, strakke look natuurlijk ontzettend veel allure.”

Zou je de zwembroek uitlenen, en zo ja aan wie?

„Daarin ben ik niet zo moeilijk, maar waterglijbanen vormen dan verboden terrein. Het liefst zou ik hem trouwens uitlenen aan Elvis Presley, niemand zou deze zwembroek beter staan dan hij.”

Hoe vaak draag je hem?

„Bij elke gelegenheid die gepaard gaat met zon, zee en strand. Aan lange zwemsessies waag ik me dan niet, ik heb namelijk nog iets anders van mijn opa geërfd: zijn gebrek aan zwemtalent.”

Boy van Dijk

In deze rubriek vragen redacteuren van online tijdschrift hardhoofd.com mensen om het persoonlijke verhaal achter hun favoriete kledingstuk.

    • Boy van Dijk