Wie barbecuet is niet per se een pyromaan

Als uw huis in de fik staat, zou u dan een pyromaan bellen om te komen blussen, is de retorische vraag in de column van Rob Wijnberg (Opinie, 16 augustus). Zijn anologie is als volgt: ‘de partij van de liberalisering’ heeft bijgedragen aan de financiële crisis en daarom is zij nu niet geschikt om ons hieruit te helpen en zelfs hypocriet omdat zij het toch probeert. Ofwel: omdat deze liberale partij in het algemeen voorstander is van deregulering, is zij schuldig aan alle excessen in de vrije markt (tot en met clusterbommen aan toe!) Wijnbergs vergelijking is een aardig voorbeeld van guilty-by-association, in de vorm: als mijn huis in de brand staat, is iedereen die ooit heeft gebarbecued direct verantwoordelijk, en hypocriet als hij helpt met blussen.

Sebastian Röling

Madrid

    • Sebastian Röling