Weer

We krijgen een paar ouderwets Nederlandse zomerdagen. Terwijl vannacht en morgen een lagedrukgebied langzaam richting het zuiden van Scandinavië trekt, komt een nieuw hogedrukgebied heel snel dichterbij. Er volgt dan een snelle weersverbetering. Terwijl er vanavond en vannacht een paar buien vallen, lokaal met onweer, wordt het tegen de ochtend op steeds meer plaatsen droog en bovendien klaart het ook wat op. Kouder dan een graad of 15 wordt het vannacht niet.

Morgenochtend valt in het oosten nog een lokaal buitje en ook in de middag kan in Groningen en Drenthe nog een bui tot ontwikkeling komen. Elders blijft het droog en komt de zon geregeld te voorschijn. Met een matige tot vrij krachtige westenwind, kracht 3 tot 5, wordt het maximaal 17 tot 20 graden.

Zaterdag wordt het warmer. De wind waait dan uit het zuiden, waardoor het 20 tot 24 graden wordt. In het hele land kan de zon vrijwel onafgebroken schijnen.

Zondag begint zonnig en daardoor loopt de temperatuur snel op. In de loop van de dag verdrijven enkele onweersbuien de warmte waardoor het maandag naar alle waarschijnlijkheid een stuk koeler is. Dinsdag lijkt de Zuid-Europese warmte alweer wat dichterbij te komen.