Waarschuwing noodweer alleen nog in Limburg

De waarschuwing voor extreem weer van het KNMI geldt niet langer voor Noord-Brabant. Het instituut heeft de eerder op de dag afgegeven waarschuwing voor deze provincie donderdagavond ingetrokken. Voor Limburg geldt nog wel een waarschuwing, meldt het KNMI.

Vanaf ongeveer 17.20 uur hadden delen van Nederland te maken met noodweer. Een woordvoerder van Weeronline zegt tegen persbureau Novum dat vooral in Limburg en het zuidoosten van Brabant erg veel regen is gevallen, hoewel ook Utrecht te maken kreeg met een stevige bui.

Vooralsnog viel in het Limburgse Maasbracht met 38 millimeter de grootste hoeveelheid regen. Heel uniek is de gevallen hoeveelheid regen niet. “Het komt wel vaker voor bij heftige buien. Maar het is nu allemaal in een korte tijd gevallen.”

Ook waren er ‘enorm veel’ bliksemontladingen, zegt de woordvoerder omstreeks 20.45 uur. Hoeveel ontladingen er waren, weet hij echter niet.

Bij noodweer in België zijn op het festival Pukkelpop in elk geval twee doden gevallen. Tenten stortten in en bomen werden omver geblazen. Het festival is tot nader order stilgelegd.

    • Peter van der Ploeg