Opinie

    • Ik

Vergiffenis

Tijdens een uiterst moeizame medische procedure waarbij ik uitzonderlijk vaak word gestoord, laat ik mij, tot mijn eigen ontsteltenis, het vloekwoord ‘godverdomme’ ontvallen. Ik bied meteen mijn excuses aan voor deze onprofessionele uitlating, maar de blijkbaar christelijke patiënte reageert onthutst. Beiden opgelucht dat de procedure uiteindelijk naar wens is geslaagd, verontschuldig ik mij nogmaals bij

None

Tijdens een uiterst moeizame medische procedure waarbij ik uitzonderlijk vaak word gestoord, laat ik mij, tot mijn eigen ontsteltenis, het vloekwoord ‘godverdomme’ ontvallen. Ik bied meteen mijn excuses aan voor deze onprofessionele uitlating, maar de blijkbaar christelijke patiënte reageert onthutst. Beiden opgelucht dat de procedure uiteindelijk naar wens is geslaagd, verontschuldig ik mij nogmaals bij de deur. Met ‘ik ben katholiek’ probeer ik stamelend een en ander te verzachten, waarop ze met een glimlach mij de hand schudt: „Ach, zelfs dat is u vergeven.”

Joris van Gulick

    • Ik