PVV'er stapt op na aanrijding onder invloed van alcohol

PVV’er Daniël van der Stoep stapt per direct op als lid van het Europees Parlement. Hij doet dat omdat hij een aanrijding heeft veroorzaakt terwijl hij onder invloed van alcohol was.

De materiële schade was beperkt en gelukkig raakte er niemand gewond bij de aanrijding, schrijft Van der Stoep in een verklaring. Maar: „Iemand die het voorrecht heeft om het Nederlandse volk te mogen vertegenwoordigen dient dit soort gedrag niet te vertonen.” Volgens de verklaring van Van der Stoep vond de aanrijding gisteren plaats. Verdere details vermeldt hij niet en een woordvoerder van de PVV-fractie in het Europees Parlement zegt dat er afgesproken is „geen commentaar” te geven op het incident.

Daniël van der Stoep (30), die Europees recht studeerde en medewerker was van de PVV-fractie in de Tweede Kamer, kwam ruim twee jaar geleden in het Europees Parlement. Van de vier oorspronkelijke PVV’ers die toen werden verkozen, zijn er nu nog twee over. Louis Bontes stapte eerder over naar de Tweede Kamer.

Vorig jaar raakte een aantal PVV’ers in de Tweede Kamer in opspraak. Zo werd bekend dat Hero Brinkman een alcoholcontrole ontweek in de periode dat hij nog politieagent was.

PVV-leider Geert Wilders en Barry Madlener, de leider van de PVV-fractie in het Europees Parlement, betreuren het vertrek van Van der Stoep, maar respecteren zijn beslissing, staat in de verklaring die de partij heeft verspreid.