PVV registreert Geert Wilders als woordmerk

Daarmee is Wilders de eerste levende politicus die een merk is.

De Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft de naam Geert Wilders tot tweemaal toe laten registreren als woordmerk. Dit blijkt uit deponeringen bij het Benelux Merkenregister. Dat schreef Het Financieele Dagblad gisteren.

Daarmee is Wilders de eerste levende politicus die een merk is. Al eerder liet de PVV, zoals veel andere politieke partijen, haar woord- en beeldmerk vastleggen.

In een reactie zegt de PVV dat zowel de partijnaam als de naam van haar lijsttrekker als merk is gedeponeerd om misbruik tegen te gaan: „Aanleiding hiervoor was onder andere het eerder verschijnen van diverse websites met daarin uiterlijke elementen die overeenkwamen met die van de websites van de PVV. Dankzij die registratie kan het gedeponeerde beeld en woordmerk niet door eenieder gebruikt worden en zal onduidelijkheid over enige verbondenheid met de PVV/Geert Wilders zoveel mogelijk beperkt worden.”

Wilders is niet de eerste politicus die wordt ‘vermerkt’. Maar het merk ‘Pim Fortuyn’ werd pas gedeponeerd na Fortuyns dood. (NRC)