PSV komt niet tot scoren tegen Ried

PSV is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd in de play-offs voor de Europa League te winnen. In de Keine Sorgen Arena bleef de ploeg van trainer Fred Rutten tegen het Oostenrijkse SV Ried steken op 0-0. PSV zag in de tweede helft Dries Mertens en Marcelo geblesseerd uitvallen. Volgende week is de return in Eindhoven.

PSV begon fel aan de wedstrijd en leek al na vijf minuten op voorsprong te komen. Het doelpunt van Jeremain Lens werd echter ten onrechte afgekeurd omdat de grensrechter Ola Toivonen abusievelijk terugvlagde voor buitenspel. Ook daarna kreeg PSV nog een serie kansen om te scoren, maar die waren niet aan Kevin Strootman, Mertens en Stanislav Manolev besteed.

Het niveau uit de openingsfase kon PSV echter niet vasthouden. Ried meldde zich steeds vaker op de helft van de Eindhovenaren en kreeg via Daniel Royer twee goede kansen op een goal. De beste mogelijkheid was echter voor Anel Hadzic, die Andreas Isaksson tot een knappe redding dwong.

Ook na rust kon PSV het tempo niet meer opschroeven en bleven kansen uit. Een extra tegenvaller was het uitvallen van Mertens en Marcelo, die met respectievelijk een voet- en een hamstringblessure naar de kant moesten. Slordig balverlies stelde Ried in de slotfase zelfs nog een paar keer in staat om gevaarlijk te worden, maar ook de Oostenrijkers konden een doelpuntloos gelijkspel niet voorkomen.

    • Lex Boon