Opnieuw gewonden bij schietpartij Israël

An Israeli military jeep patrols the area near a road block formed by security forces on roads leading to the sites of several attacks in the Arava desert, near the southern Israeli town of Eilat, Thursday, Aug. 18, 2011. Assailants armed with heavy weapons, guns and explosives crossed into southern Israel from the neighboring Egyptian Sinai peninsula on Thursday, killing six Israelis and wounding at least a dozen more in an audacious string of attacks that stoked concerns about Palestinian militants exploiting the recent instability in Egypt.(AP Photo/Oded ) Een Israëlisch legervoertuig patrouilleert in de buurt van Eilat. Foto AP/Oded Balilty

Op de plek waar vanmiddag zeven Israëliërs door aanslagen om het leven kwamen, de Zuid-Israëlische stad Eilat, heeft zojuist opnieuw een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn zeker twee mensen gewond geraakt.

De NOS meldt dat de schietpartij begon tijdens een persconferentie van de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak. Premier Netanyahu liet weten dat de aanvallen de soevereiniteit van Israël schenden en dat iedereen die Israël aanvalt, een “hoge prijs moet betalen”.

Eerder vandaag vonden in het zuiden van Israël, nabij de Egyptische grens, verschillende aanvallen plaats, waaronder een aanslag op een bus.

Bronnen binnen het Israëlische leger bevestigden niet veel later de aanvallen te hebben vergeld met een luchtaanval op de Gazastrook. Daarbij stierven vijf soldaten, onder wie de commandant van de Palestijnse verzetsbeweging PRC.

    • Dirk Wijnand de Jong