Pukkelpop video’s: het moment dat de tent instort

Visitors wait for transport to leave after a storm swept through an open air music festival near Hasselt, about 50 miles (80 kilometers) east of Brussels, Belgium, Thursday, Aug. 18, 2011. The storm killed at least three people and injured over 70 others, an official said. (AP Photo/ Ermindo Armino)
Visitors wait for transport to leave after a storm swept through an open air music festival near Hasselt, about 50 miles (80 kilometers) east of Brussels, Belgium, Thursday, Aug. 18, 2011. The storm killed at least three people and injured over 70 others, an official said. (AP Photo/ Ermindo Armino)

Op het Belgische festival Pukkelpop, waar volgens de eerste berichten twee doden zijn gevallen, stortten delen van tenten bij het noodweer in. Een van de bezoekers legde het moment dat de tent instorte vast.

Te zien is hoe eerst bezoekers naar de tent rennen om te schuilen voor de regen, want het gaat veschrikkelijk tekeer. Onder een luifel schuilen een aantal mensen, waaronder de filmer. Dan stort ineens de tent in.

Op deze beelden is te zien hoe een stuk constructie van een tent het lijkt te begeven:

Beelden van Humo:

Een enkeling danst nog, maar de hevigheid van de storm dringt bij velen al door:

Nog een video van de hevige storm op het festival, waarbij de sfeer in het tentje nog enigszins uitgelaten is.

http://youtu.be/67ZqrigZdv8

De ravage op de camping van het festival na het noodweer:

http://youtu.be/RSfVwV5gCNQ

In deze video is de chaos bij het uitbreken van de storm duidelijk vastgelegd:

Beelden van de NOS:

Beelden van de Belgische RTL:

Een verslag van Één:
http://youtu.be/cOL6BWonWGk

Een video van de ingestorte tent bij De Redactie.