Mourinho prikt in oog Barça-trainer, #barrea loopt uit de hand

De terugwedstrijd om de Spaanse Supercopa gedijde gisteravond weer goed tussen de heetgebakerde lieden van aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid. José Mourinho - who else? - zorgde voor het klapstuk door doodleuk op Tito Vilanova af te stappen om vervolgens zijn wijsvinger in het oog van de Barça-trainer te planten.

Een en ander vond plaats nadat Real-verdediger Marcelo Barça-aanwinst Cesc Fàbregas middels een vrij schandalige overtreding welkom heette in El Clásico. Een directe rode kaart volstond vervolgens om de situatie volledig te laten escaleren:

Marcelo, het rood en de escalatie:
http://youtu.be/UNajyNeem3w

In de consternatie vond José Mourinho een uitgelezen mogelijkheid om kalmpjes met zijn wijsvinger het oog van Vilanova op te zoeken. Eerder gisteravond had de Portugees al voor intrigerende beelden gezorgd door zijn beklag te doen over de lichaamsgeur van Barcelona-spelers Lionel Messi en Dani Alves.

Het vingertje van Mourinho:
http://youtu.be/olelvRKSpG8

Jammer was het dat de hierboven beschreven schermutselingen afleidden van het voetbal. Onder hashtag #barrea ging het niet over Barcelona dat uiteindelijk won met 3-2; een uitslag die na de 2-2 in Madrid van afgelopen weekend volstond voor het binnenhalen van de supercup. Er zaten drie fraaie Barça-doelpunten bij die, samen met goals van Madrid, in een samenvatting van ruim vijf minuten zijn terug te zien.

    • Jules Seegers