Motorclub Satudarah wil praten met politie

De Bredase politie blijft vrezen voor problemen met motorclubs. Motorclub Satudarah staat nu open voor een gesprek.

De Molukse motorclub Satudarah staat open voor een gesprek met de politie en de burgemeester in Breda. Dat zei advocaat van de club Erik Thomas gisteravond. „De leden gaan een gesprek niet uit de weg als iemand problemen met ze heeft.”

Dinsdag werd bekend dat in het centrum van Breda vanaf vrijdag in het weekeinde verscherpte veiligheidsmaatregelen gelden. De politie mag de komende vier weekeinden preventief fouilleren, onder meer vanwege angst voor problemen met motorclubs.

Vorige week zouden enkele leden van Satudarah onder meer portiers van horecazaken in Breda hebben bedreigd. De politie is een onderzoek gestart naar de incidenten. (Novum)