Kortkolom sport

Robben bezorgt Bayern goede uitgangspositie

München. Bayern München heeft een belangrijke stap gezet richting de groepsfase van de Champions League. De Duitse voetbalclub won gisteravond in de play-offs met 2-0 van FC Zürich. Arjen Robben, net hersteld van een rugblessure, scoorde en gaf een assist die tot een treffer leidde. Dinsdag is de return in Zwitserland. Bayern was in de Allianz-Arena vooral na rust heer en meester. Bastian Schweinsteiger kopte na acht minuten raak na een van richting veranderde voorzet van Robben. Bayern kreeg daarna kans op kans, maar de paal en doelman Johnny Leoni stonden lange tijd een tweede treffer in de weg. Twintig minuten voor tijd was het alsnog raak toen Robben vanaf de rand van het strafschopgebied met een geplaatst schot de Zwitserse doelman verraste.

Villarreal is nog ver verwijderd van een plaats in het hoofdtoernooi. De nummer vier van Spanje ging in Denemarken verrassend met 1-0 onderuit tegen Odense. Dinamo Zagreb was te sterk voor het Zweedse Malmö FF: 4-1. Trainer Robert Maaskant won met Wisla Krakow thuis met 1-0 van het Cypriotische Apoel Nicosia. Maccabi Haifa versloeg Racing Genk in Israël met 2-1. De thuisploeg nam een 2-0 voorsprong, waarna uitgerekend de Israëliër Elyaniv Barda namens de Belgen de ‘aansluitingstreffer’ maakte. (Novum)

Champions Trophy mannen in Australië

Rotterdam. De Champions Trophy voor mannen wordt volgend jaar in Australië gehouden. Het hockeytoernooi wordt in juni gehouden, een maand voor het begin van de Olympische Spelen in Londen. Het is nog onbekend welke stad gastheer wordt. De Champions Trophy 2011 wordt eind december in New Delhi in India gehouden. Eerder was de Champions Trophy voor vrouwen toegewezen aan het Argentijnse Rosario, waar in januari wordt gespeeld. De Nederlandse hockeysters wonnen de editie van dit jaar eind juni in Amstelveen. (Novum)

Jan Olde Riekerink gaat Chinese jeugd trainen

Peking. Jan Olde Riekerink is de komende vijf jaar trainer van het Chinees olympisch elftal. Dat maakte de Chinese voetbalbond gisteren bekend. Hij tekende een contract tot en met de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Olde Riekerink, de afgelopen vier jaar hoofd opleidingen van Ajax, zat sinds juli zonder werk. Hij was een van de mensen die door het ‘kamp Cruijff’ verantwoordelijk werden gehouden voor de schijnbaar slechte resultaten van de Ajax-jeugd. (Novum)

Tsjechische reus Koller stopt met voetballen

Praag. De Tsjechische voetballer Jan Koller stopt met voetballen. De 38-jarige aanvaller beëindigde in 2009 als international, maar levert nu ook zijn contract bij het Franse AS Cannes in. Koller heeft een dijbeenblessure. De 2.02 meter lange spits speelde van 2001 tot 2006 voor Borussia Dortmund, waar hij in zijn tweede jaar Duits kampioen werd. Ook kwam hij uit voor Sparta Praag, AS Monaco, Lokeren, Anderlecht, FC Nürnberg en Samara. (Novum)

Deense Wozniacki weer onderuit op tennisbaan

Cincinnati. De Deense tennisster Caroline Wozniacki is anderhalve week voor het begin van de US Open ver verwijderd van haar beste vorm. De nummer één van de wereld werd bij het toernooi van Cincinnati direct uitgeschakeld door de Amerikaanse tiener Christina McHale: 6-4 en 7-5. Vorige week verloor de Deense in Toronto ook haar openingspartij. Na haar uitschakeling in de achtste finales op Wimbledon, begin juli, heeft Wozniacki één partij gewonnen. (Novum)