Diversen

SummerNest

Elk jaar laat Nest tijdens SummerNest zien wat er speelt in de ateliers van de eerste officiële (kunst)broedplaats van Den Haag, De DCR. SummerNest is een tentoonstelling met werk van alle huurders. Ook dit jaar is er een groepstentoonstelling met een grote variëteit aan werk met schilderijen, tekeningen en foto’s, maar ook een app voor de iPhone, een lichtmaquette, een geavanceerd klankapparaat. Theater Zeebelt, dansstudio Danslab en geluidsstudio Loos laten tevens hun activiteiten zien. Op 18, 19 en 20 augustus om 20u worden performances gegeven door DCRkunstenaars.

Expositie t/m 28 aug. De Constant Rebecqueplein 20b. Aanmelden performance: www.nestruimte.nl

Armando Biënnale Revisited

Zondag 21 augustus geeft kunsthistorica Sity Fokkema een rondleiding door de expositie Armando Biënnale Revisited in het Armando Museum Bureau in Rietveldpaviljoen De Zonnehof in Amersfoort. Tijdens de rondleiding wordt uitgebreid aandacht besteed aan Armando en het werk dat hij begin jaren tachtig in Berlijn maakte. Ook gaat Fokkema dieper in op het werk van architect en ontwerper Gerrit Rietveld. De rondleiding begint om 14u30 en is gratis bij museumbezoek.

Expositie t/m 27 nov, Zonnehof 8. Inl www.armandomuseum.nl

SIN In

Vrijdagavond 19 en 26 augustus is vanaf 22u in de Tuin Noorderlicht zomers straattheater op de NDSM-werf in Amsterdam: SIN In. Vrijdag komen Chris Lynam (Engeland)/Fockschaep / Mr. Jones en 26 augustus: Skate Naked (Engeland)/ Mr. Jones / Helena de Koe. De toegang is gratis. SIN staat voor Straattheater Instituut Nederland en zal in het najaar op de NDSM-werf starten met een theater, filmzaal, repetitieruimte en decorwerkplaats.

Inl www.ndsm.nl

Russische opera

In de tuin van de Hermitage Amsterdam speelt Opera Trionfo op 18, 19 en 20 augustus 20u de Russische opera Skupoy: De vrek, een opera uit 1781 van Vasily Pasjkevitsj. Hij was de favoriete hofcomponist van Catharina de Grote en stond bekend als de Russische Mozart. De opera is losjes gebaseerd op Molières komedie De vrek . Het verhaal draait rond de vrekkige Skrjagin, die fanatiek waakt over het vermogen van zijn nichtje, over wie hij de voogdij heeft. De geliefde van dat nichtje verzint een list om haar 20.000 roebel in handen te krijgen en laat zijn kamermeisje, uitgedost als steenrijke gravin, de vrek inpalmen.

Inl www.grachtenfestival.nl

Vestingstad Naarden

Stadsgidsen nemen bezoekers 21 augustus 12u30 mee de vestingstad Naarden in om te vertellen over de cultuur en geschiedenis van de stad. Na de stadswandeling (ca. 5 kwartier ) is het mogelijk de toren van de Grote Kerk te beklimmen, een vaartocht door de vestinggrachten te maken of het Nederlands Vestingmuseum/ Comeniusmuseum te bezoeken.

Start: informatiecentrum Utrechtse Poort, Ruysdaelplein. Vanaf 12u15 zijn daar ook kaarten verkrijgbaar.