Caroline Wozniacki weer direct onderuit

Deense nummer één van de wereld zit al weken in een vormcrisis.

Tennister Caroline Wozniacki is anderhalve week voor het begin van de US Open hopeloos uit vorm. De nummer één van de wereld werd bij het toernooi van Cincinnati gisteren direct uitgeschakeld door de negentienjarige Amerikaanse Christina McHale: 6-4 en 7-5. Vorige week in Toronto verloor de Deense ook meteen haar openingspartij.

Wozniacki was direct geplaatst voor de tweede ronde. McHale, de nummer 76 van de wereld, was met een wildcard tot het toernooi toegelaten. Wozniacki sloeg fout op fout en leverde liefst vijf keer haar servicegame in. Na haar uitschakeling in de achtste finales van Wimbledon kon Wozniacki alleen in Bastad een wedstrijd winnen.

Serena Williams kwam gisteren in de tweede ronde van het toernooi van Cincinnati niet in actie. De Amerikaanse trok zich terug met een teenblessure. (Novum)