Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Bomaanslag op school in Florida verijdeld

Jared Cano verscheen gisteren voor de rechter. Foto Reuters Jared Cano appears before judge Tracy Sheehan in the Hillsborough County, Florida Courthouse Annex August 17, 2011. Florida police on Wednesday said they had uncovered a plot by the 17-year-old Cano to attack and cause mass casualties at his former school, Freedom High School, in Orlando after arresting him and discovering bomb-making material at his home. REUTERS/Cherie Diez-St. Petersburg Times/Handout (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW CIVIL UNREST) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. TAMPA OUT. USA TODAY OUT. HERNANDO OUT. CITRUS COUNTY CHRONICLE OUT. NO SALES NO MAGAZINES
Jared Cano verscheen gisteren voor de rechter. Foto Reuters Jared Cano appears before judge Tracy Sheehan in the Hillsborough County, Florida Courthouse Annex August 17, 2011. Florida police on Wednesday said they had uncovered a plot by the 17-year-old Cano to attack and cause mass casualties at his former school, Freedom High School, in Orlando after arresting him and discovering bomb-making material at his home. REUTERS/Cherie Diez-St. Petersburg Times/Handout (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW CIVIL UNREST) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. TAMPA OUT. USA TODAY OUT. HERNANDO OUT. CITRUS COUNTY CHRONICLE OUT. NO SALES NO MAGAZINES REUTERS

Jared Cano, een 17-jarige oud-leerling van de Freedom High School in Tampa, is gearresteerd omdat hij op de eerste schooldag van het nieuwe jaar een bloedbad had willen aanrichten. De politie in Tampa, een stad in het zuiden van de VS, werd getipt over de plannen voor een bomaanslag. Cano zou geïnspireerd zijn door de schietpartij op Columbine, waar in 1999 dertien doden vielen. In zijn woning vond de politie een verklaring en materialen om bommen te maken, waaronder explosieven en een ontstekingsmechanisme. Cano verblijft sinds zijn arrestatie in een jeugdgevangenis. De aanklager bekijkt of hij volgens het volwassenenstrafrecht kan worden berecht. De jongen kwam al eerder met justitie in aanraking, voor een inbraak en het bezit van marihuana. (BBC)