AZ verliest met 2-1 van Aalesund

AZ is met een nederlaag begonnen aan de play-offs van de Europa League. In Noorwegen verloor de Alkmaarse club met 2-1 van Aalesunds FK. Volgende week krijgt AZ de kans om in eigen stadion orde op zaken te stellen en zo alsnog de groepsfase van het toernooi te bereiken.

AZ was vooral het eerste halfuur niet bij de les. Na een kwartier spelen veroorzaakte Niklas Moisander met een ongelukkige handsbal een penalty. De Costa Ricaan Michael Barrantes liet vervolgens zijn landgenoot Esteban Alvarado kansloos vanaf de stip.

Ook daarna was AZ lange tijd zoekende, maar bij de eerste de beste kans was het wel direct raak. Een vrije trap van Johann Berg Gudmundsson werd na een halfuur spelen slecht verwerkt door de Noorse doelman, waarna Maarten Martens raak kopte.

De bezoekers hadden de wedstrijd daarna aardig onder controle en kwamen bijna op voorsprong toen een vrije trap van Gudmundsson in de tweede helft op de lat uiteenspatte. Toch was het uiteindelijk Aalesunds, de nummer elf in de Noorse competitie, dat met de zege aan de haal ging. Barrantes kroonde zich met zijn tweede doelpunt van de avond tot matchwinner.

    • Lex Boon