Amazon geeft boek Ferriss uit

Amazon gaat de boeken van de Amerikaanse populaire schrijver Timothy Ferriss uitgeven. Dit heeft de de Amerikaanse online boekenwinkel deze week bekendgemaakt.

Amazon geeft al enkele jaren boeken uit, maar heeft met Ferris voor het eerst een bekende auteur binnen gehaald. Ferriss werd bekend met zelfhulpboeken voor (jonge) mannen, zoals The 4-Hour Workweek, waarin hij beschrijft hoe je door je werk efficiënter in te delen meer tijd overhoudt voor andere zaken, en The 4-Hour Body. Zijn volgende boek, The 4-Hour Chef over eten, zal bij Amazon uitkomen. Tot nu toe werden Ferriss’ boeken uitgegeven door Crown, divisie van Random.

Ferriss verklaarde in The New York Times zijn overstap: „Het is heel anders om partner te zijn van een technologiebedrijf dat uitgeven omarmt, dan van een uitgever die technologie omarmt.” De auteur roemt het rechtstreekse contact dat hij via Amazon met zijn lezers zou hebben.

Ferriss, 34 jaar, zelf omarmt nieuwe media. Zo twittert hij volop en promoot hij zichzelf veelvuldig.

Ferriss’ overstap naar Amazon valt samen met de komst van de New Yorkse uitgever Laurence Kirshbaum als hoofd uitgever van de online boekenwinkel, drie maanden geleden. Hij moet de uitgeefpoot van Amazon groot maken.

De overstap van Ferriss naar Amazon wordt door de reguliere uitgevers en boekenwinkels met argusogen bekeken. Enkele winkels in Amerika hebben al aangekondigd om de boeken, die door Amazon worden uitgegeven, niet te zullen verkopen. Over de hoeveelheid geld dat Amazon hem heeft geboden, wil Ferriss niets zeggen.