3 redenen om tv te kijken

1 film I

Bedazzled

RTL 7, 20.30 - 22.15 u.

Luchtige variant op het Faustverhaal in het algemeen en in het bijzonder op de gelijknamige cultfilm uit 1967 van Stanley Donen met Peter Cook als de duivel en Dudley Moore als de sukkel Elliot. Elliot wordt nu gespeeld door Brendan Fraser, woont in San Francisco en werkt op een kantoor waar zijn collega’s het liefst vluchten als ze hem zien aankomen en het meisje van zijn dromen hem niet eens ziet staan. In ruil voor zijn ziel zal de duivel zeven wensen van hem in vervulling doen gaan. Elliot gebruikt ze om het hart van een collega te winnen, maar de duivel (Elizabeth Hurley) zorgt dat er telkens iets misgaat. (Harold Ramis, 2000)

2 film II

Paycheck

Veronica, 20.30 - 23.00 u.

Paycheck is meer een Ben Affleck-film dan een John Woo (Minority Report, Blade Runner) -film; een film waarvan het niet verbaast dat hij teleurstelt. De film speelt zich af in de nabije toekomst, waarin een computergenie in het geheim aan ingewikkelde projecten werkt. Hij ontvangt veel geld, maar moet na elke klus zijn geheugen laten wissen. Zijn grootste klus is het uitvinden van een machine die in de toekomst kan kijken. Daar komen natuurlijk ongelukken van. Maar gelukkig is Uma Thurman paraat om te herhalen dat zij wel in een tweede kans gelooft. ( John Woo, 2003)

3 film III

The Lake House

Net 5, 20.30 - 22.30 u.

In overromantisch sprookje overwinnen Keanu Reeves en Sandra Bullock (die eerder in Speed al succesvol voor elkaar vielen) de wetten van tijd en ruimte en worden verliefd. (Alejandro Agresti, 2006)