Video: wreedheid der natuur, kijk die spin de reuzenwesp vlug inpakken

Oké, we hebben Discovery Channel en National Geographic. Maar ook al heb je al eens gezien hoe bizar snel een spin haar prooi in spinsel wikkelt, is dit een mooi stukje biologie op video.

Een Amerikaan heeft een enorm sterke variant van een wesp in zijn tuin die holen in de grond graven en vol stoppen met spinnen om hun larven mee te voeden. De cameraman van dienst besloot zo’n wesp vleugellam te maken en in een web van een wat grotere spin te gooien onder het mom “kijken wat ‘ie doet”.

Van een gevecht komt het niet; de wesp zit direct te zeer vastgeplakt in het web van de spin. Deze slaat, na een korte evaluatie van de nieuw ontstane situatie, zeer gedecideerd toe. Let ook op hoe de dan inmiddels kansloze wesp zich blijft verzetten en wild om zich heen steekt met zijn indrukwekkende angel.

    • Jules Seegers