Uitbraak bacterie Maasstad 'onder controle'

Het aantal patiënten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam dat besmet is met de multiresistente klebsiellabacterie is sinds vorige week dinsdag met tien toegenomen. Het totaal aantal dragers komt hiermee uit op 98. Dat meldde het ziekenhuis gisteren. Het aantal overleden patiënten met de bacterie is met 28 gelijk gebleven. De nieuwe dragers zijn afkomstig uit de groep van verdachte gevallen. Uit een kweektest bleek dat zij de klebsiellabacterie dragen. Omdat per nieuwe drager wordt gecontroleerd bij wie hij of zij op de kamer lag, neemt ook het aantal verdachte gevallen toe. Dit screeningsonderzoek zal waarschijnlijk enkele duizenden patiënten bevatten. Van bijna 1.750 mensen is het testresultaat inmiddels bekend. Sinds 18 juli heeft het Maasstad Ziekenhuis geen nieuwe besmettingen vastgesteld bij patiënten die voor het eerst in het ziekenhuis zijn opgenomen. De uitbraak lijkt dan ook echt onder controle, stelt het ziekenhuis vast. (Novum)