Tegoeden en bezittingen Saab mogelijk bevroren

Saab verkeert momenteel in erg zwaar weer. Het zag enkele bestuursleden opstappen en heeft problemen de salarissen uit te betalen. Foto Reuters / Arnd Wiegmann

De bankrekeningen van het Saab-0nderdeel Swedish Automobile dreigen te worden bevroren. De Zweedse autoriteiten beginnen volgens vandaag met een onderzoek tegen wanbetaling, tenzij de autofabrikant twee toeleveranciers 420.000 euro betaalt.

Persbureau Dow Jones meldt dat hangende het onderzoek banktegoeden en mogelijk andere bezittingen worden bevroren. Saab verkeert in ernstige financiële problemen. De onderneming heeft al maanden geen auto kunnen produceren en heeft de afgelopen weken tevens meermalen de uitkering van de salarissen van werknemers moeten uitstellen.

Maandag meldde Swedish Automobile dat het samen met Saab in gesprek blijft met partijen om de productie weer te kunnen hervatten. Het concern wil tevens vier miljoen nieuwe aandelen uitgeven. Een woordvoerder van Saab kon niet zeggen of de twee toeleveranciers betaald krijgen.

    • Jules Seegers