Strak, fit, strandklaar

Het strand is de natuurlijke habitat van de Sydneysider, en dat stelt strakke eisen aan het lichaam. Elk grammetje vet te veel puilt onherroepelijk boven bikinibroekje of ballenknijper uit. Dus wordt er gejogd. Veel, door jong en oud, en overal.

Joggen in Sydney is geen straf. Het is er altijd mooi weer. Zelfs nu, in de winter, schijnt de zon. En de natuur is nooit ver weg. Hup, langs de Botanische Tuinen, met af en toe een glimp van het Opera House of de majestueuze brug in de haven. Langs het meer in Centennial Park, met zijn vele vogelsoorten. Of langs de stranden, waar de surfers met hun boards wachten op de volgende golf. Heuvel op, heuvel af: goed voor de kuiten.

Zakenmensen gaan er tijdens de lunchpauze op uit. Koptelefoon op en strakke legging aan. Ook de mannen, maar ze kunnen het hebben – met een broekje eroverheen.

In de hete zomers gaan joggers al voor 6 uur ’s ochtends de deur uit. En in het weekend mag de baby mee, in de off road-kinderwagen. En de persoonlijke trainer wordt ingeschakeld. Voor zestig euro per uur helpt die welgesteld Sydney aan een gezond, fit en vooral strandklaar lijf.

    • Elske Schouten
    • Alex Davies