‘Neem het leven niet zo ingewikkeld’

Wat staat er in de boekenkast van bekende namen uit de wereld van de economie? Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten, kan niet lezen wanneer hij teveel aan zijn hoofd heeft. Lezen doet hij tijdens vakanties. Zijn vrouw sleept de boeken aan. ‘Die koopt in en heeft levendige ruilhandel met vriendinnen.’

‘Isabel Allende, Gabriel García Márquez en Mario Vargas Llosa. Dat zijn nou schrijvers, die boeken blijven hangen. (..) Waar ik wel eens jaloers op ben, is de opgewektheid in Zuid-Amerika. Die levensdrang in bikkelharde samenlevingen. Ongelofelijk. Ikzelf ben best opgewekt en heb gevoel voor humor. Maar tegelijkertijd, nouja, ik ben niet zwaar op de hand, maar wel ernstig, serieus.’

Het volledige interview kunt u hier lezen.

 

 

    • een onzer redacteuren