Kortkolom sport

Arsenal wint nipt van Italiaanse Udinese

Londen. Arsenal heeft gisteren met 1-0 van Udinese gewonnen in de play-offronde van de Champions League. Volgende week is de return in het Noord-Italiaanse Udine. Arsenal begon furieus aan de wedstrijd. Theo Walcott scoorde al in de vierde minuut, maar daarna lieten de Londenaren veel kansen onbenut. Olympique Lyon staat wel met een been in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Fransen wonnen gisteravond met 3-1 van het Russische Rubin Kazan. Ook het relatief onbekende Viktoria Plzen lijkt op weg naar de Champions League. De Tsjechen wonnen met 3-1 bij FC Kopenhagen. Het Wit-Russische Bate Borisov kwam in eigen stadion niet verder dan 1-1 tegen Sturm Graz uit Oostenrijk. (Novum)

Federer verslaat in Cincinnati Del Potro

Cincinnati. Roger Federer is doorgedrongen tot de derde ronde van het tennistoernooi in Cincinnati. De titelverdediger was met 6-3 en 7-5 te sterk voor de Argentijn Juan Martin del Potro, die Federer in 2009 verrassend versloeg in de finale van de US Open. De Zwitser neemt het in de volgende ronde op tegen de Amerikaan James Blake. Serena Williams boekte haar twaalfde zege op rij in het vrouwentoernooi. De Amerikaanse won in de eerste ronde van de Tsjechische Lucie Hradecka met 6-3 en 7-6). Williams won vorig weekend het toernooi van Toronto, nadat ze eerder de eindzege in Stanford had behaald. Williams, die door een zware voetblessure en longembolie bijna een jaar aan de kant stond, evenaart met haar reeks het seizoensrecord van Kim Clijsters en Victoria Azarenka. (Novum)

Tennisser De Bakker verliest bij rentree

Rotterdam. Thiemo de Bakker heeft weinig plezier beleefd aan zijn deelname aan het challengertoernooi in San Sebastian. De tennisser verloor gisteren in de eerste ronde met 6-3 en 6-2 van de Spanjaard Pablo Carreno-Busta. De Bakker maakte in San Sebastian zijn rentree nadat hij aan zijn vorige twee toernooien een armblessure had overgehouden. Eerder sloeg De Bakker het grasseizoen over om aan zijn conditie te werken. Hij zakte daardoor uit de tophonderd van de wereldranglijst. (Novum)

Renner Karsten Kroon met BMC naar Vuelta

Rotterdam. Karsten Kroon staat zaterdag voor de zesde keer in zijn loopbaan aan de start van de Ronde van Spanje. De Nederlandse wielrenner die afgelopen seizoen blessureleed kende, werd door zijn Amerikaanse ploeg BMC niet meegenomen naar de Tour. De ploeg rekent naast Kroon op de Belg Greg van Avermaet en de Amerikaan Taylor Phinney. De 21-jarige Phinney, die vorige week de proloog won van de Eneco Tour, begint aan zijn eerste grote ronde. BMC hoopt in de Vuelta vooral op dagsucces. (Novum)

Aanvaller Beerens van Heerenveen naar AZ

Rotterdam. AZ heeft zich versterkt met Roy Beerens. De 23-jarige aanvaller komt over van sc Heerenveen en tekent in Alkmaar een contract voor vier seizoenen. Beerens speelde sinds 2007 voor Heerenveen en kwam daar tot meer dan honderd competitieduels. Eerder voetbalde hij voor PSV, waar hij de jeugdopleiding doorliep, en voor NEC. (Novum)

Cagliari heeft opvolger voor trainer Donadoni

Cagliari. De Sardijnse voetbalclub Cagliari heeft Massimo Ficcadenti aangesteld als trainer. De 43-jarige Italiaan is de opvolger van oud-international Roberto Donadoni, die vorige week werd ontslagen. (Novum)