Kortkolom economie

Inflatie in eurozone daalt naar 2,5 procent

Amsterdam. De inflatie binnen de eurozone is in juli licht gedaald ten opzichte van een maand eerder, mede door drastische prijsverlagingen van zomerkleding door retailers. De inflatie bedroeg in juli conform verwachting 2,5% op jaarbasis, blijkt uit cijfers die Eurostat vandaag bekendmaakte. De inflatie is daarmee lager dan de 2,7% in juni van dit jaar. (Dow Jones)

Arcadis krijgt contract van Amerikaanse leger

Amsterdam. Arcadis heeft van de genie van het Amerikaanse leger een opdracht ter waarde van $20 miljoen gekregen voor het leveren van advies- en meetdiensten. Onder het contract, zo meldde het bedrijf vandaag, zal Arcadis onder meer diensten verlenen op het gebied van meten en monitoren van milieu- en natuuromstandigheden. De werkzaamheden zullen voornamelijk worden uitgevoerd in Duitsland. (Novum)

Fitch handhaaft kredietstatus voor VS

Amsterdam. Kredietbeoordelaar Fitch Ratings bevestigt zijn triple-A status voor de Verenigde Staten. Fitch spreekt van een stabiele outlook voor ‘s werelds grootste economie. Vorige week leidde een bijstelling van de Amerikaanse kredietwaardigheid door Standard & Poors tot grote onrust op de financiële markten. (Novum)

Winst Walmart stijgt maar omzet daalt

Rotterdam. Het Amerikaanse Walmart, met 9700 winkels het grootste retailbedrijf in de wereld, heeft de winst in het tweede kwartaal van dit jaar zien met ruim 10 procent zien stijgen tot 1,09 dollar per aandeel. In hetzelfde kwartaal in 2010 lag de winst per aandeel op 97 dollarcent. De winstverwachting voor het hele jaar werd naar boven bijgesteld. De omzet daalde wel met 0,9 procent. Die daling werd gecompenseerd door te snijden in de kosten.

Aegon verkoopt Britse dochter Guardian

Amsterdam. Verzekeraar Aegon verkoopt het Britse bedrijfsonderdeel Guardian met een kleine boekwinst aan de private-equitygroep Cinven. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. De verkoop van de Britse levensverzekeringsportefeuille van Guardian, voor een bedrag van 275 miljoen Britse pond, zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2011 worden afgerond. (Novum)